Een avondje lokale tv, maar dan anders: de Grote Kerstshow zorgt voor een lachend einde van rampjaar 2020

“Samen een leuke kerst beleven, juist in deze tijd.” Dat is het doel van de organisatoren van de Grote Kerstshow die Eerste Kerstdag plaats zal vinden. Organisatoren Akram Abdo Ali, John en Theo Potjes zijn trots op hun aanstaande evenement, en vooral op de oneindige hulp die zij hierbij van dorpsgenoten hebben gekregen.

In een lege zaal van café De Potter liggen de sporen van wat op eerste kerstdag ‘het grootste gezelschapsspel van het jaar’ moet worden. Wekenlang was de zaal thuisbasis voor een productieteam waar mening regisseur in Hilversum jaloers op is. Samen werkten ze zich in het zweet voor een en hetzelfde doel: coronaproof vermaak bieden in de feestdagen, want daar zijn ze bij De Potter wel mee bekend. “Juist omdat wij alle drie normaal gesproken rond deze tijd veel mensen vermaak bieden aan de inwoners van Schaijk en Reek is het voor ons belangrijk dat we ook nu iets doen.” Daarom kwam het drietal met het idee van een interactief avondvullend programma in een Ik Hou van Holland-achtige setting, waarbij de deelnemers vanuit huis mee kunnen spelen door middel van een speciale app. Ondertussen komen op het scherm lokale varianten van verschillende bekende tv-programma’s voorbij, zoals All You Need is Love en The Masked Singer.

Hoofdrolspelers en kartrekkers John en Akram zijn al wekenlang mee bezig met de opnames. Ze kregen hierbij steun van een vaste ploeg bestaande uit Djarek van den Hoogen, Freek van der Venne, Roel Wittenberg, Stan van Druenen en Corné van de Laar. Met (een deel) van deze ploeg waren de heren dan ook geregeld in het dorp te vinden voor opnames. Wie de afgelopen weken over de Schaijkse markt liep, had een grote kans een glimp van een van de vele stunts op te vangen. “Mensen zullen toen ook gezien hebben dat er naast de namen die we nu noemen nog veel meer mensen zijn die ons geholpen hebben, want de steun die dit initiatief gekregen heeft is enorm. We zijn overdonderd door de gigantische betrokkenheid van de mensen, dat laat wederom zien waar een klein dorp groot in kan zijn.” Volgens de heren was er vaak maar een berichtje nodig om mensen warm te maken voor het idee. “Vanuit de Schaijkse Horeca Bingo hadden we al wat contacten waarvan we wisten dat ze het leuk vonden om een steentje bij te dragen, maar echt vanuit alle hoeken krijgen we hulp aangeboden, fantastisch.”  

Zodoende staat er een heel team achter de productie van De Grote Kerstshow, maar het drietal is erover eens dat een van hen in het bijzonder extra aandacht verdient. “Dat is Harm Ruijs van Master Sound. Dankzij hem is de stream die we gaan uitzenden qua professionaliteit echt naar een hoger niveau getild.” Wat het nog bijzonderder maakt, is dat Master Sound, evenals De Potter in de hoek zit waar de klappen vallen. Waardoor het voor John en Theo een emotionele cirkel rond maakt. “Van carnaval tot kermis, we werken al jarenlang samen. Voor ons is het dus extra bijzonder dat we ook in deze tijd samen nog iets voor het dorp kunnen organiseren.” 

Met de complimenten voor Master Sound wil de organisatie overigens niemand anders te kort doen, want naast vrijwillige burgers die het mede mogelijk maken zijn er ook nog tal van ondernemers die bijdragen aan de Grote Kerstshow. “We gaan heel mooie prijzen weggeven. Dat was zonder de steun van diverse ondernemers onmogelijk geweest, dus ook daar zijn wij als organisatie enorm dankbaar voor.”

De Grote Kerstshow vind plaats op Eerste Kerstdag, 25 december. Meer weten? Kijk op www.degroteshow.nl.

Deel dit verhaal

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wellicht ook interessant?

In Schaijk waren dit jaar alle schoentjes gevuld

Schaijk was gul voor haar inwoners die het financieel minder breed hebben. Werkgroep ‘Stille armoede’ haalde maar liefst 4.239 euro op via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers én de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein. Dankzij deze opbrengst kregen Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen.

Lees verhaal >

Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Lees verhaal >
Decemberactie Schaijk

Wist je dat de Sint niet elke schoen in Schaijk vult?

Wie aan de decembermaand denkt, denkt al snel aan cadeaus. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: sommige Schaijkenaren leven onder de armoedegrens, waardoor ze niet zomaar een cadeau kunnen kopen voor Sinterklaas of kerst. Voor die mensen komt de werkgroep ‘Stille armoede’ in actie.

Lees verhaal >
Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is ‘Samen Genieten’ in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Lees verhaal >
Genieten in de theetuin

Genieten in de theetuin – Willy van Vught

Wanneer de helpende handjes aankomen met zelfgemaakte taart wordt er met gespannen blik gekeken naar de gasten. Een van hen is namelijk Willy van Vught, voorheen de eigenaar van een patisserie en banketbakkerij Van Vught in Schaijk. “Heerlijke taart hoor, goed gevuld.” zegt Van Vught met een tevreden blik.

Lees verhaal >
Scroll naar top