Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Met de kerstdagen in coronatijd in het vooruitzicht bedacht Bianca een aantal weken geleden dat het de uitgelezen mogelijkheid is voor een bijzondere wandelroute. Het gaat om een wandelroute langs de huizen van diverse hobbykunstenaars. Op die manier kunnen zij hun werk eindelijk weer eens aan publiek tonen en kunstliefhebbers hun hart ophalen op diverse plekken in het dorp.

Het enthousiasme voor het initiatief bleek groot, want binnen mum van tijd stroomden de aanmeldingen van kunstenaars binnen. Inmiddels staat de teller op vijftien kunstenaars, dus de mogelijkheden voor een wandelroute op tweede kerstdag zijn al talrijk. Toch hoopt de organisatie dat er nog meer belangstellenden zijn die een steentje willen bijdragen.

De wandelroute biedt kunstenaars de mogelijkheid om tussen elf en vier uur hun werken te tonen aan belangstellenden via hun vensterbank of tuin en wellicht zelfs het een en ander te verkopen. Daarbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met de RIVM-regels. Dit geldt overigens ook voor lopers op de wandelroute, want ook in de buitenlucht dient de welbekende anderhalve meter afstand te worden gehouden.

Tot slot wil de organisatie iedereen oproepen om op tweede kerstdag een witte ballon of strik op te hangen. Op die manier laat Schaijk zien dat er aan elkaar gedacht wordt in moeilijke tijden. “Hopelijk kleurt het dorp wit tijdens de kerst!”

Wil jij je kunst ook graag tentoonstellen, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met TanteZoetje@gmail.com. Aanmelden kan tot 30 november.

Deel dit verhaal

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wellicht ook interessant?

In Schaijk waren dit jaar alle schoentjes gevuld

Schaijk was gul voor haar inwoners die het financieel minder breed hebben. Werkgroep ‘Stille armoede’ haalde maar liefst 4.239 euro op via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers én de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein. Dankzij deze opbrengst kregen Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen.

Lees verhaal >

Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Lees verhaal >
Decemberactie Schaijk

Wist je dat de Sint niet elke schoen in Schaijk vult?

Wie aan de decembermaand denkt, denkt al snel aan cadeaus. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: sommige Schaijkenaren leven onder de armoedegrens, waardoor ze niet zomaar een cadeau kunnen kopen voor Sinterklaas of kerst. Voor die mensen komt de werkgroep ‘Stille armoede’ in actie.

Lees verhaal >
Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is ‘Samen Genieten’ in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Lees verhaal >
Genieten in de theetuin

Genieten in de theetuin – Willy van Vught

Wanneer de helpende handjes aankomen met zelfgemaakte taart wordt er met gespannen blik gekeken naar de gasten. Een van hen is namelijk Willy van Vught, voorheen de eigenaar van een patisserie en banketbakkerij Van Vught in Schaijk. “Heerlijke taart hoor, goed gevuld.” zegt Van Vught met een tevreden blik.

Lees verhaal >
Scroll naar top