Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is 'Samen Genieten' in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Eén van de vrijwilligers die haar handen uit de mouwen steekt tijdens ‘Samen Genieten’ is Bernadette Oliemeulen. Vroeger werkte ze in de kledingzaak van Wijnakker in de Pastoor van Winkelstraat, nu ziet ze de klanten van toen terug en delen ze hun verhalen. “Het leuke is dat ik heel veel gezichten ken uit de winkel. We hebben leuke, afwisselende gesprekken in een ongedwongen sfeer”, vertelt Bernadette. “Hier kunnen we bijbuurten. Mensen vinden het leuk om ons verhalen te vertellen die ze in hun leven hebben meegemaakt. Hun naasten kennen die verhalen al, maar wij horen ze voor het eerst. We zijn een nieuw luisterend oor.”

Bernadette is gastvrouw sinds de eerste ‘Samen Genieten’: “Het leuke is dat dit écht vrijwillig is. Veel vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, maar dat is dit wel. Het is gewoon lekker kletsen met andere mensen!”

Theetuin vogelhuisjes

De volgende editie van ‘Samen Genieten’ is gepland op 28 januari 2021 om 18.00 uur bij Hartje Groen. Meehelpen als vrijwilliger of iemand aanmelden die wel een verzetje kan gebruiken? Stuur een mail naar welkom@theetuin-maashorst.nl met daarin naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Laat ook weten of je wel of niet op eigen initiatief naar de activiteit kan komen. Zo niet, dan is er vast wel iets te regelen.

Geen e-mail? Je kunt ook een briefje met bovenstaande informatie afgeven bij de gastvrouw- of heer van ‘Onder de Linde’ (Het Hofke 2, Schaijk).

Bernadette in de theetuin

‘Samen genieten’

Van de initiatiefnemers: “Samen Genieten is geïnspireerd op de acties van Annerie van Oort uit Zeeland. In Schaijk wordt het initiatief getrokken door Hartje Groen & De Boshut, Theetuin Maashorst en Zorgcoöperatie Schaijk. Met zo’n negen evenementen per jaar proberen we iedereen een keer de kans te geven om gezellig aan te schuiven. De aftrap was bij De Boshut waar met een groepje vrijwilligers is gekookt met gesponsorde ingrediënten, een ander deel speelde taxi en de laatste groep kregen de rol als sfeermaker om de boel een beetje op gang te helpen. Dat ging prima! Inmiddels is de groep vrijwilligers gegroeid en is het niet zo erg als je een keer niet kunt.

Na dit zomerseizoen met twee zittingen in de Theetuin, gaan we nu in het najaar naar binnen bij de Zorgcoöperatie en De Boshut. Allemaal voorspel voor de grote Schaijkse Dorpspicknick die we op het festivalterrein in het centrum van Schaijk hadden willen organiseren: helaas heeft corona al roet in het eten gegooid. We kijken uit naar het nieuwe jaar. Hoewel het geen doel op zich is, is het mooi te zien hoe mensen elkaar vinden en gezellig samen tijd met elkaar doorbrengen.” – Dominique van der Heijden (Theetuin Maashorst), Alice van den Broek (Charmecamping Hartje Groen & De Boshut), Liesbeth Manders (Zorgcoöperatie Schaijk) en Jos & Josje Cornelissen (Dorpspicknick Toekomst van Schaijk).

Deel dit verhaal

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wellicht ook interessant?

Samen genieten

Samen Genieten

In Schaijk zijn diverse initiatieven om ouderen en alleengaanden een mooie tijd te geven op momenten dat ze anders alleen thuis zouden zijn. Denk aan de initiatieven van de Zorgcooperatie, de KBO of Doortje Bekkers (en familie). Op zich genoeg te doen en door groepen als ‘Alleengaanden Schaijk’ geregeld door Nettie van der Venne zijn er al best veel initiatieven. Kan daar nog iets bij? Jazeker wel. 

Lees verhaal >

UPDATE: GEEN Heel Schaijk Wandelt & Handelt op Tweede Pinksterdag!

Na het succesvolle wandelevenement Heel Schaijk Wandelt op Tweede Kerstdag hebben de organisatoren besloten uit te breiden. Er wordt op 24 mei namelijk niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld. Organisatoren Marianne en Bianca van ENJOY leggen uit hoe dit in zijn werk gaat en nog belangrijker: hoe je mee kunt doen!

Lees verhaal >

Wil jij helpen Schaijk groener te maken? Meld je aan!

De lentekriebels beginnen te komen en de natuur wordt weer wakker. Houd jij ook van wilde planten en dieren? En wil jij helpen ons mooie dorp groener te maken met meer oog voor wilde planten, vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren? Doe dan mee! Een aantal enthousiastelingen binnen Natuurlijk Schaijk gaat beginnen met een werkgroep Natuur & Biodiversiteit.

Lees verhaal >

Eenzame ouderen thuis verrast met appelflappen

Vrijwilligers van ‘Samen Genieten’ hebben eenzame ouderen thuis verrast met een appelflap. Eigenlijk zouden de Schaijkse ouderen elkaar ontmoeten tijdens de geplande winterevenementen van Samen Genieten, maar die konden door corona niet doorgaan.

Lees verhaal >

Terugblik op het raambezoek van Stichting Carnaval: “Een achtbaan van emoties”

Ieder jaar is het ziekenbezoek op de carnavalszaterdag een bijzonder moment. Zowel voor de leden van de Raad van Elf en MNM als de mensen die een hart onder de riem krijgen tijdens het bezoek. Net zoals vele andere carnavalsactiviteiten kon ook dit vaste agendapunt dit jaar jammer genoeg niet plaatsvinden. Zij het niet dat de stichting hier een creatieve oplossing voor bedacht. Met een raambezoek werden de nodige mensen in het zonnetje gezet op de zaterdag voorafgaand aan carnaval. Neske Schoonenberg blikt terug op deze bijzondere activiteit.

Lees verhaal >
De Commissie Moesblad: Peter Klievink, Emmie Peters, Ingrid Spierings en Manon van Zandvoort (Redactie en lay-out) Stefan van Ras & Jody Sijmens (Jeugdcarnaval) en Jan van Ballegooij (Fotografie)

Een carnavalskrant vullen in coronatijd, geen enkel probleem in het Moesland!

Waar normaliter het rondbrengen van Het Moesblad zowel voor verspreiders als ontvangers een moment is om hartelijk naar uit te kijken, was het dit jaar slechts een sobere activiteit. We kunnen er helaas niet omheen, ook hier was corona de boosdoener. Hoewel het een teleurstelling is dat de carnavalskrant niet persoonlijk afgegeven kon worden bij de lezers, ziet commissielid Ingrid Spierings het als een overwinning dat de krant ook dit jaar gewoon gemaakt is!

Lees verhaal >

In Schaijk waren dit jaar alle schoentjes gevuld

Schaijk was gul voor haar inwoners die het financieel minder breed hebben. Werkgroep ‘Stille armoede’ haalde maar liefst 4.239 euro op via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers én de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein. Dankzij deze opbrengst kregen Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen.

Lees verhaal >

Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Lees verhaal >
Decemberactie Schaijk

Wist je dat de Sint niet elke schoen in Schaijk vult?

Wie aan de decembermaand denkt, denkt al snel aan cadeaus. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: sommige Schaijkenaren leven onder de armoedegrens, waardoor ze niet zomaar een cadeau kunnen kopen voor Sinterklaas of kerst. Voor die mensen komt de werkgroep ‘Stille armoede’ in actie.

Lees verhaal >
Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is ‘Samen Genieten’ in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Lees verhaal >
Genieten in de theetuin

Genieten in de theetuin – Willy van Vught

Wanneer de helpende handjes aankomen met zelfgemaakte taart wordt er met gespannen blik gekeken naar de gasten. Een van hen is namelijk Willy van Vught, voorheen de eigenaar van een patisserie en banketbakkerij Van Vught in Schaijk. “Heerlijke taart hoor, goed gevuld.” zegt Van Vught met een tevreden blik.

Lees verhaal >
Scroll naar top