AFGELAST | Schaijkse Dorpspicknick op 5 september: wie nodig jij uit?

Het centrum van ons mooie dorp is op zondag 5 september decor van de Schaijkse Dorpspicknick. Van de Potter tot slagerij Van Kraaij staat er een picknicktafel van honderd meter lang klaar, iedereen mag aanschuiven! Aanmelden is niet nodig, je mag zelf kiezen wie je uitnodigt.

UPDATE: Dorpspicknick gaat niet door vanwege coronamaatregelen

De picknick op 5 september, de laatste dag van de zomervakantie, begint om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. “Het is de bedoeling dat we dit met alle Schaijkenaren gaan beleven. Dus ook de mensen die anders alleen thuiszitten, de nieuwkomers die het maar spannend vinden of de mensen die zich niet zomaar een uitje kunnen veroorloven. Iedereen doet mee: Schaijk is ‘all-inclusive’”, laten de organisatoren weten.

De werkgroep heeft besloten om – ondanks de impact van corona – door te gaan met de voorbereidingen voor de Dorpspicknick: “De voorbereidingen zijn in verhouding beperkt en we kunnen als het echt niet verstandig is een week van tevoren alsnog annuleren. Doen we niet graag, dus we hopen dat het allemaal goedkomt!”

UPDATE
De Schaijkse Dorpspicknick is afgelast vanwege de coronamaatregelen. Het evenement is verplaatst naar volgend jaar.

Uitnodigingskaart ophalen
Zo kun je meedoen: “We zorgen voor mooie uitnodigingskaarten die je straks op diverse punten kunt afhalen. Daarmee kan elke vriendengroep, elke familie, elke wijk of elk gezin iemand uitnodigen en ervoor zorgen dat jullie die ochtend samen komen picknicken. Zo wordt er niemand vergeten en maken we er een mooi feestje van. We hopen dat de tafel van honderd meter veel te kort is, dan weten we dat alvast voor de volgende editie.”

De uitnodigingskaarten kunnen worden opgehaald bij Schoppema, Welterusten en de inpaktafel bij Albert Heijn.

Dit moet je meenemen
De tafel staat er dus al, maar je moet ook zelf spullen meenemen. “Een bolderkar of kruiwagen waarin je stoelen meeneemt, een tafelkleed of picknickkleed, een koelbox met wat lekkers te eten en te drinken, en natuurlijk servies, bekers en bestek. En denk vooral aan de gast die jij die dag mee neemt naar het festivalterrein!”

Als je aan tafel zit, of op je picknickkleedje, is het de bedoeling dat je met die vage bekenden jouw appelflap gaat ruilen voor hun worstenbroodje: “Door zo met elkaar te delen nemen we niet te veel mee en genieten we samen van al dat lekkers.”

Over de Dorpspicknick
“Wij als de werkgroep Dorpspicknick vallen onder het initiatief ’Samen Genieten’: meerdere kleine evenementen per jaar voor hen die het zo goed kunnen gebruiken en eenmaal per jaar een groot eetfestijn voor het hele dorp. Natuurlijk Schaijk is de paraplu waaronder we dit organiseren; we faciliteren de tafels, maar het is jullie picknick, jullie feestje, jullie verantwoordelijkheid.”

Deel dit verhaal

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wellicht ook interessant?

Samen genieten

Samen Genieten

In Schaijk zijn diverse initiatieven om ouderen en alleengaanden een mooie tijd te geven op momenten dat ze anders alleen thuis zouden zijn. Denk aan de initiatieven van de Zorgcooperatie, de KBO of Doortje Bekkers (en familie). Op zich genoeg te doen en door groepen als ‘Alleengaanden Schaijk’ geregeld door Nettie van der Venne zijn er al best veel initiatieven. Kan daar nog iets bij? Jazeker wel. 

Lees verhaal >

UPDATE: GEEN Heel Schaijk Wandelt & Handelt op Tweede Pinksterdag!

Na het succesvolle wandelevenement Heel Schaijk Wandelt op Tweede Kerstdag hebben de organisatoren besloten uit te breiden. Er wordt op 24 mei namelijk niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld. Organisatoren Marianne en Bianca van ENJOY leggen uit hoe dit in zijn werk gaat en nog belangrijker: hoe je mee kunt doen!

Lees verhaal >

Wil jij helpen Schaijk groener te maken? Meld je aan!

De lentekriebels beginnen te komen en de natuur wordt weer wakker. Houd jij ook van wilde planten en dieren? En wil jij helpen ons mooie dorp groener te maken met meer oog voor wilde planten, vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren? Doe dan mee! Een aantal enthousiastelingen binnen Natuurlijk Schaijk gaat beginnen met een werkgroep Natuur & Biodiversiteit.

Lees verhaal >

Eenzame ouderen thuis verrast met appelflappen

Vrijwilligers van ‘Samen Genieten’ hebben eenzame ouderen thuis verrast met een appelflap. Eigenlijk zouden de Schaijkse ouderen elkaar ontmoeten tijdens de geplande winterevenementen van Samen Genieten, maar die konden door corona niet doorgaan.

Lees verhaal >

Terugblik op het raambezoek van Stichting Carnaval: “Een achtbaan van emoties”

Ieder jaar is het ziekenbezoek op de carnavalszaterdag een bijzonder moment. Zowel voor de leden van de Raad van Elf en MNM als de mensen die een hart onder de riem krijgen tijdens het bezoek. Net zoals vele andere carnavalsactiviteiten kon ook dit vaste agendapunt dit jaar jammer genoeg niet plaatsvinden. Zij het niet dat de stichting hier een creatieve oplossing voor bedacht. Met een raambezoek werden de nodige mensen in het zonnetje gezet op de zaterdag voorafgaand aan carnaval. Neske Schoonenberg blikt terug op deze bijzondere activiteit.

Lees verhaal >
De Commissie Moesblad: Peter Klievink, Emmie Peters, Ingrid Spierings en Manon van Zandvoort (Redactie en lay-out) Stefan van Ras & Jody Sijmens (Jeugdcarnaval) en Jan van Ballegooij (Fotografie)

Een carnavalskrant vullen in coronatijd, geen enkel probleem in het Moesland!

Waar normaliter het rondbrengen van Het Moesblad zowel voor verspreiders als ontvangers een moment is om hartelijk naar uit te kijken, was het dit jaar slechts een sobere activiteit. We kunnen er helaas niet omheen, ook hier was corona de boosdoener. Hoewel het een teleurstelling is dat de carnavalskrant niet persoonlijk afgegeven kon worden bij de lezers, ziet commissielid Ingrid Spierings het als een overwinning dat de krant ook dit jaar gewoon gemaakt is!

Lees verhaal >

In Schaijk waren dit jaar alle schoentjes gevuld

Schaijk was gul voor haar inwoners die het financieel minder breed hebben. Werkgroep ‘Stille armoede’ haalde maar liefst 4.239 euro op via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers én de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein. Dankzij deze opbrengst kregen Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen.

Lees verhaal >

Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Lees verhaal >
Decemberactie Schaijk

Wist je dat de Sint niet elke schoen in Schaijk vult?

Wie aan de decembermaand denkt, denkt al snel aan cadeaus. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: sommige Schaijkenaren leven onder de armoedegrens, waardoor ze niet zomaar een cadeau kunnen kopen voor Sinterklaas of kerst. Voor die mensen komt de werkgroep ‘Stille armoede’ in actie.

Lees verhaal >
Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is ‘Samen Genieten’ in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Lees verhaal >
Genieten in de theetuin

Genieten in de theetuin – Willy van Vught

Wanneer de helpende handjes aankomen met zelfgemaakte taart wordt er met gespannen blik gekeken naar de gasten. Een van hen is namelijk Willy van Vught, voorheen de eigenaar van een patisserie en banketbakkerij Van Vught in Schaijk. “Heerlijke taart hoor, goed gevuld.” zegt Van Vught met een tevreden blik.

Lees verhaal >
Scroll naar top