Schaijkse sportverenigingen: ‘Enorm dankbaar voor het feit dat onze sponsoren trouw zijn gebleven.’

Met lichte versoepelingen in de coronamaatregelen brak er wederom een nieuw hoofdstuk aan in een moeilijke periode. Hoewel de impact van de pandemie natuurlijk enorm is, bracht het in Schaijk niet alleen teleurstellingen met zich mee. Er ontstonden talloze creatieve initiatieven, waardoor de Schaijkenaren voldoende dingen konden en vooral mochten blijven doen. Met name in het verenigingsleven werd allesbehalve stilgezeten. Sterker nog, er werd de afgelopen twee jaar volop gesport in het dorp, iets wat onmogelijk zou zijn zonder de talloze sponsoren. Daarom spreken de verenigingen hun dankbaarheid uit naar de lokale ondernemers, die hen ondanks de moeilijke periode zijn blijven steunen en mogelijk maken dat Schaijk kan blijven sporten in een lastige periode.

In de kantine van De Witte Schare zijn Marco Jans, Mathieu Vissers, Carlo de Groot en Frenk Lamers aangeschoven. De wijd openstaande deuren en bijbehorende tocht zijn een gevolg van een maatregel annex advies van de overheid, maar de locatie typeert de situatie waarin we zitten. Veel dingen kunnen op het moment van schrijven niet, alleen op de sportclubs is gelukkig (weer) genoeg beweging. Het viertal aan tafel is onderdeel van de sponsorcommissies van hun verenigingen de Witte Schare en DAW Schaijk. Dit houdt in dat zij verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen met de vele sponsoren die hun verenigingen hebben. Over de telefoon is Martien Siebers aangehaakt. Hij is verantwoordelijk voor de PR bij Le Jeteur, dat ondanks de mooie opening van hun nieuwe complex eveneens een lastig jaar kende. De sponsorcommissies zijn wellicht een onderschatte factor, daar waar hun clubs met gezamenlijk bijna 2000 leden voor een groot deel kunnen voortbestaan dankzij de inkomsten van deze sponsoren. Zeker in het afgelopen jaar, waarin het financieel enorm moeilijk was voor veel sportclubs, was het aanblijven van sponsoren voor de clubs van levensbelang. “De sponsors zijn voornamelijk lokale ondernemers, die net zoals de verenigingen enorm veel voor hun kiezen hebben gehad”, zegt Marco. Juist om deze reden vindt het vijftal het enorm bijzonder dat er nauwelijks iemand is afgehaakt. “Daar willen wij als clubs graag iets voor terug doen.”

Trouw
Daarom roepen de verenigingen als dank voor de steun op om de lokale ondernemers te blijven steunen, ook nu het einde langzaam maar zeker in zicht komt. “Met De Witte Schare hebben wij in deze moeilijke periode zelfs groei doorgemaakt, dan is het extra fijn dat we de leden kunnen blijven voorzien in de sportbehoefte. Daar hebben we de sponsoren zeker voor nodig.” zegt Mathieu. Waar tennis en padel wat beter uit te oefenen was binnen coronamaatregelen was het bij DAW het afgelopen jaar voornamelijk de jeugd die gewoon heeft kunnen doortrainen. Daarom besloot de club om de seniorenleden te compenseren in de contributie. Ook dit had niet gekund wanneer sponsoren zouden afhaken, wat dus nauwelijks gebeurde. ”Dat we compenseren komt doordat wij als club bereid zijn om mee te denken in betalingsmogelijkheden, maar vooral omdat de sponsoren enorm trouw zijn”, zegt Carlo. Hij benadrukt dat bij DAW het beleid gericht is op het binden van lokale ondernemers, waarbij Marco en Mathieu zich volledig aansluiten. “Wij hebben als vereniging in de loop der jaren talloze aanbiedingen gehad van landelijke partijen. Echter binden wij ons liever aan lokale sponsoren. In een situatie als deze blijkt dat het zich dubbel en dwars terugbetaald.” Ook Martien sluit zich bij deze woorden aan en is dolgelukkig met de sponsoren van Le Jeteur. “We zijn zeer erkentelijk dat lokale bedrijven ondanks deze moeilijke periode toch zijn aangebleven als bordsponsor.”

Alles binnen handbereik
Waar elders in de regio verenigingen spaaracties bij firma’s als Bol.com en Coolblue opzetten om de eindjes aan elkaar te knopen hebben de Schaijkse verenigingen voldoende inkomsten door hun vaste sponsorbestand. Bovendien zouden dit soort acties ook in geval van nood geen optie zijn voor de Schaijkse verenigingen. “Wij zijn niet heel erg happig op dat soort acties, omdat je daarmee eigen sponsoren in de weg zit”, klinkt instemmend over tafel. “Natuurlijk is iets bestellen bij Bol.com zo nu en dan onvermijdelijk, maar in een dorp als Schaijk kun je vrijwel alle benodigdheden nog in de winkels halen. Dat willen wij onze leden, en eigenlijk heel Schaijk, nog eens extra op het hart drukken.” zegt Mathieu. De verenigingen zelf kopen eveneens zoveel mogelijk lokaal in volgens Martien. “Zo zijn alle producten in de ontvangstruimte van Le Jeteur lokaal ingekocht, net zoals de schoonmaakartikelen die we gebruiken.” Naast de loyaliteit aan eigen sponsoren noemt Frenk duurzaamheid als een positieve bijkomstigheid van lokaal inkopen. “Hoewel het voor mensen misschien niet direct het voornaamste motief is om lokaal te gaan kopen is het duurzame aspect zeker een mooie bijkomstigheid.”

Al met al is het duidelijk dat de verenigingen dolgelukkig zijn met hun sponsoren, en natuurlijk ook met hun eigen leden. Het een zou niet bestaan zonder het ander, daarom is het belangrijk is dat we elkaar blijven steunen in Schaijk. Daarmee help je niet alleen de lokale ondernemer, maar dus ook de verenigingen!

Deel dit verhaal

Wellicht ook interessant?

Sinterklaasavond

Actie Stille Armoede groot succes

Ook een heerlijk avondje voor 75 Schaijkenaren!

De afgelopen weken hebben we veel gecommuniceerd over de actie van de werkgroep ‘Stille Armoede’ als onderdeel van Natuurlijk Schaijk. Ons doel was een fijne Sinterklaasavond voor onze medebewoners die het op dit moment minder breed of moeilijker te organiseren hebben. Dit kan en mag allerlei redenen hebben.

Lees verhaal >

1 September 2024, editie 3 van de Schaijkse Dorpspicknick

Na twee succesvolle edities krijgt de dorpspicknick ook in 2024 een vervolg. Op 1 september is iedereen weer van harte welkom om aan te schuiven aan de langste picknicktafel van Schaijk. Je bent van harte welkom in het dorpshart, waar we gezellig met zijn allen picknicken. Neem iemand mee die anders alleen thuis zou zitten, dan is het voor heel Schaijk een laagdrempelige en gezellige optie om samen van ons mooie dorp te genieten.

Lees verhaal >

Zomeravondvoetbal in Schaijk opnieuw van start

Wie het woord zomeravondvoetbal noemt in Schaijk kan met name vanuit de oudere generatie voetballiefhebbers rekenen op een flinke dosis anekdotes uit de gloriejaren van de competitie. Hoewel deze tijd voor velen in het dorp achter de rug lijkt, is er de komende periode volop leven rondom het zomeravondvoetbal. Op het sportpark van DAW Schaijk spelen maar liefst twaalf teams voor de titel, maar uiteraard vooral voor de gezellige sportieve avonden die de competitie biedt.

Lees verhaal >

De Kernen CV Schaijk als ideaal hulpmiddel voor de gemeente: een overzicht

Begin 2023 is de gemeente Maashorst van start gegaan met het project genaamd de Kernen CV met als doel om een goed beeld te krijgen van ieder dorp binnen de gemeente Maashorst. Dit aangezien iedere kern specifieke karaktereigenschappen, sterke punten en aandachtspunten heeft. Dit geldt uiteraard ook voor ons dorp. Daarom is een willekeurig vijftiental inwoners benaderd vanuit diverse (vrijwilligers-) functies om in een aantal brainstormsessies de CV van Schaijk vorm te geven.

Lees verhaal >

Wandelaars Snerttocht in actie voor Nomi van der Linden

Wandelaars van de Snerttocht van wandelclub Ons Genoegen komen in actie om geld in te zamelen voor de 5-jarige Nomi van der Linden en stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Nomi, dochter van Pieter en Yvon van der Linden, heeft neuroblastoom, een ernstige vorm van kanker bij kinderen.

Lees verhaal >

Deelhuisjes Schaijk uitgebreid met MUP

Na een succesvolle startperiode van de deelhuisjes krijgt Schaijk nu ook drie MUP-locaties. De bestaande huisjes worden tevens een menstruatie uitgiftepunt. Hiermee wordt een nieuwe dimensie gegeven aan het initiatief, namelijk het tegengaan van menstruatiearmoede.

Lees verhaal >

Ieder gezin verdient een leuke zomervakantie!

Armoede is een levenssituatie die voor velen ver weg lijkt, maar vaker voorkomt dan je zult vermoeden. Sterker nog, in Nederland en dus óók in Schaijk leven mensen in armoede. Alleen al in ons eigen land leefden in 2020 900.000 mensen in een huishouden onder de lage-inkomensgrens, waarvan meer dan een derde al minimaal vier jaar achtereen. De Stille Armoede-werkgroep van Natuurlijk Schaijk zet zichzelf op een lokaal niveau in voor dorpsgenoten die leven in armoede. Weten hoe ze dit doen, en nog belangrijker: hoe jij een steentje bij kunt dragen? Lees dan snel verder.

Lees verhaal >

Schaijkse deelhuisjes deze week in gebruik genomen

De deelhuisjes zijn bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan en mensen te helpen die het nodig hebben. Het idee van de huisjes komt overgewaaid vanuit het naastgelegen Zeeland, en verspreidt zich zowaar als een olievlek over de regio. In de huisjes kunnen mensen houdbare producten plaatsen die ze zelf niet meer nodig hebben of simpelweg

Lees verhaal >

Jongeren Vakantie Weekend keert terug!

Na een afwezigheid van twee jaar door coronaperikelen is het Jongeren Vakantie Weekend weer terug van weggeweest in Schaijk. Van vrijdag 29 juli tot zondag 31 juli krijgt de Schaijkse jeugd tussen 12 en 16 jaar een fantastisch weekend voorgeschoteld door de organisatie. Wil jij ook meedoen? Lees dan snel verder hoe je jezelf kunt aanmelden!

Lees verhaal >

Energiekosten besparen en een duurzaam Schaijk? Kom naar de dusurzaamheidsmarkt op 25 juni!

Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem en tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je en wat kun je doen? Het is de overkoepelende vraag voor talloze dingen waar men tegen aan kan lopen bij het verduurzamen van hun woning. Is het slim om te starten met isoleren en kan dat bij mijn huis? Hoe werkt die warmtepomp? Of kan ik beter eerst zonnepanelen nemen? Kan ik daarvoor ook subsidie ontvangen? Hoe zit dat allemaal bij een huurhuis? Zijn daar subsidies voor? Het is slechts een greep uit de vragen waarmee een groepje duurzame enthousiastelingen ook zat. Daarom organiseren zij onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk een Duurzaamheidsmarkt in de Phoenix.

Lees verhaal >

De Phoenix wordt ontmoetingspunt voor Oekraïners

Dorpshuis De Phoenix, de huiskamer van Schaijk, is elke dinsdag en donderdag een ontmoetingsplek voor Oekraïense vluchtelingen. Dinsdag 29 maart is er voor hen voor het eerst een plek beschikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur, op donderdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Lees verhaal >

Verantwoord en gezond bezig: Jos van Lith maakt opschoonwandelingen met zijn knijpstok!

Vandaag, 19 maart 2022, is het de landelijke opschoondag. Een dag georganiseerd door Nederland Schoon, waarop iedereen een extra steentje bijdraagt om zijn of haar omgeving schoner te krijgen. Een prachtig initiatief, maar ook buiten deze dag om kan er genoeg worden gedaan in het kader van verschoning. Een van de initiatiefnemers hierin is Jos van Lith, die door menigeen al eens gespot zal zijn met ‘zijn’ knijper.

Lees verhaal >

Succesvol initiatief Noodtransport Oekraïne pakt door!

De met open armen ontvangen actie om hulpgoederen naar het oorlogsgebied in Oekraïne te sturen is in volle gang, maar daar blijft het niet bij. De teller staat inmiddels op meer dan tien gevulde vrachtwagens, een aantal dat als het aan de initiatiefgroep ligt nog veel hoger wordt.

Lees verhaal >

Ook dit jaar weer Moeslands carnaval voor de middelbare schooljeugd: Carnaval Loverz keert terug!

Nadat een noodkreet om carnavalsactiviteiten voor de jongere Schaijkse jeugd in 2020 perfect werd beantwoord met het initiatief Carnaval Loverz kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom is, na een coronapauze van een jaar, ook Carnaval Loverz weer van de partij in ‘t Moesland. Op zaterdag 26 en zondag 27 biedt de Phoenix onderdak aan hét feest voor de jeugd!

Lees verhaal >

Repair Café komt naar Dorpshuis de Phoenix

Kapotte cd speler, scheur in je jas of een wiebelende stoel? Hartstikke vervelend natuurlijk! Toch blijft weggooien enorm zonde, zeker wanneer sommige problemen simpel verholpen kunnen worden. Daarom biedt het Repair Café in Schaijk dé oplossing. In het dorpshuis is iedereen vanaf woensdag 16 februari tussen 10:00 en 12:00 van harte welkom om zijn of haar spullen te laten repareren.

Lees verhaal >

‘Hier loop je warm voor’: 24-uurs wandelevenement voor vier goede doelen

Sportpark D’n Heuvel vormt op zaterdag 2 en zondag 3 juli het decor voor ‘Hier loop je warm voor’, een 24-uurs wandelevenement om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vier goede doelen: KiKa (Kinderen Kankervrij), Stichting Kinderdroomwens, Ronald McDonaldhuis Nijmegen en Stichting Rotary Schaijk-Land van Ravenstein. Loop jij ook mee? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Lees verhaal >

Schaijkse sportverenigingen: ‘Enorm dankbaar voor het feit dat onze sponsoren trouw zijn gebleven.’

Met lichte versoepelingen in de coronamaatregelen brak er wederom een nieuw hoofdstuk aan in een moeilijke periode. Hoewel de impact van de pandemie natuurlijk enorm is, bracht het in Schaijk niet alleen teleurstellingen met zich mee. Er ontstonden talloze creatieve initiatieven, waardoor de Schaijkenaren voldoende dingen konden en vooral mochten blijven doen. Met name in het verenigingsleven werd allesbehalve stilgezeten. Sterker nog, er werd de afgelopen twee jaar volop gesport in het dorp, iets wat onmogelijk zou zijn zonder de talloze sponsoren. Daarom spreken de verenigingen hun dankbaarheid uit naar de lokale ondernemers, die hen ondanks de moeilijke periode zijn blijven steunen en mogelijk maken dat Schaijk kan blijven sporten in een lastige periode.

Lees verhaal >

Decemberactie Stille Armoede wederom een groot succes!

Nadat het eerste jaar een onverdeeld succes werd besloot de Natuurlijk Schaijk-werkgroep Stille Armoede dit jaar om door te pakken. Het doel van het initiatief bleef hetzelfde: minderbedeelde dorpsgenoten blij maken met een cadeau naar wens. Iets wat ook dit jaar met verve is gelukt dankzij de enorme steun vanuit de Schaijkse gemeenschap.

Lees verhaal >

Mooi subsidiebedrag voor Natuurlijk Schaijk-activiteiten tegen eenzaamheid

We zijn blij om te kunnen vermelden dat de Gemeente Landerd op dinsdag 7 december heeft besloten om een incidentele subsidie te verstrekken aan Natuurlijk Schaijk. Hartstikke mooi nieuws, want met het subsidiebedrag zullen activiteiten worden georganiseerd waarmee we samen eenzaamheid proberen tegen te gaan. Eenzaamheid is een belangrijk probleem in de samenleving, dat mede door de pandemie alleen maar is toegenomen. Juist om die reden vindt Natuurlijk Schaijk het nog belangrijker om zichzelf in te zetten voor de bestrijding van eenzaamheid.

Lees verhaal >
Samen genieten

Samen Genieten

In Schaijk zijn diverse initiatieven om ouderen en alleengaanden een mooie tijd te geven op momenten dat ze anders alleen thuis zouden zijn. Denk aan de initiatieven van de Zorgcooperatie, de KBO of Doortje Bekkers (en familie). Op zich genoeg te doen en door groepen als ‘Alleengaanden Schaijk’ geregeld door Nettie van der Venne zijn er al best veel initiatieven. Kan daar nog iets bij? Jazeker wel. 

Lees verhaal >

UPDATE: GEEN Heel Schaijk Wandelt & Handelt op Tweede Pinksterdag!

Na het succesvolle wandelevenement Heel Schaijk Wandelt op Tweede Kerstdag hebben de organisatoren besloten uit te breiden. Er wordt op 24 mei namelijk niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld. Organisatoren Marianne en Bianca van ENJOY leggen uit hoe dit in zijn werk gaat en nog belangrijker: hoe je mee kunt doen!

Lees verhaal >

Wil jij helpen Schaijk groener te maken? Meld je aan!

De lentekriebels beginnen te komen en de natuur wordt weer wakker. Houd jij ook van wilde planten en dieren? En wil jij helpen ons mooie dorp groener te maken met meer oog voor wilde planten, vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren? Doe dan mee! Een aantal enthousiastelingen binnen Natuurlijk Schaijk gaat beginnen met een werkgroep Natuur & Biodiversiteit.

Lees verhaal >

Eenzame ouderen thuis verrast met appelflappen

Vrijwilligers van ‘Samen Genieten’ hebben eenzame ouderen thuis verrast met een appelflap. Eigenlijk zouden de Schaijkse ouderen elkaar ontmoeten tijdens de geplande winterevenementen van Samen Genieten, maar die konden door corona niet doorgaan.

Lees verhaal >

Terugblik op het raambezoek van Stichting Carnaval: “Een achtbaan van emoties”

Ieder jaar is het ziekenbezoek op de carnavalszaterdag een bijzonder moment. Zowel voor de leden van de Raad van Elf en MNM als de mensen die een hart onder de riem krijgen tijdens het bezoek. Net zoals vele andere carnavalsactiviteiten kon ook dit vaste agendapunt dit jaar jammer genoeg niet plaatsvinden. Zij het niet dat de stichting hier een creatieve oplossing voor bedacht. Met een raambezoek werden de nodige mensen in het zonnetje gezet op de zaterdag voorafgaand aan carnaval. Neske Schoonenberg blikt terug op deze bijzondere activiteit.

Lees verhaal >
De Commissie Moesblad: Peter Klievink, Emmie Peters, Ingrid Spierings en Manon van Zandvoort (Redactie en lay-out) Stefan van Ras & Jody Sijmens (Jeugdcarnaval) en Jan van Ballegooij (Fotografie)

Een carnavalskrant vullen in coronatijd, geen enkel probleem in het Moesland!

Waar normaliter het rondbrengen van Het Moesblad zowel voor verspreiders als ontvangers een moment is om hartelijk naar uit te kijken, was het dit jaar slechts een sobere activiteit. We kunnen er helaas niet omheen, ook hier was corona de boosdoener. Hoewel het een teleurstelling is dat de carnavalskrant niet persoonlijk afgegeven kon worden bij de lezers, ziet commissielid Ingrid Spierings het als een overwinning dat de krant ook dit jaar gewoon gemaakt is!

Lees verhaal >

In Schaijk waren dit jaar alle schoentjes gevuld

Schaijk was gul voor haar inwoners die het financieel minder breed hebben. Werkgroep ‘Stille armoede’ haalde maar liefst 4.239 euro op via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers én de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein. Dankzij deze opbrengst kregen Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen.

Lees verhaal >

Een kunstzinnige kerst in Schaijk

Een geheel dorp dat functioneert als een museum voor hobbykunstenaars, dat is het idee wat een aantal weken geleden spontaan ontstond bij Bianca van der Heijden. Het doel: zorgen voor een leuke activiteit tijdens de kerstdagen, voor en door dorpsgenoten.

Lees verhaal >
Decemberactie Schaijk

Wist je dat de Sint niet elke schoen in Schaijk vult?

Wie aan de decembermaand denkt, denkt al snel aan cadeaus. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: sommige Schaijkenaren leven onder de armoedegrens, waardoor ze niet zomaar een cadeau kunnen kopen voor Sinterklaas of kerst. Voor die mensen komt de werkgroep ‘Stille armoede’ in actie.

Lees verhaal >
Samen genieten initiatief

Samen Genieten in Theetuin Maashorst: ‘Leuk om bij te buurten!’

Met elkaar een bèkske koffie drinken en een lekker stukje taart eten. Dat is ‘Samen Genieten’ in Theetuin Maashorst. Het is een van de evenementen die onder de vlag van Natuurlijk Schaijk wordt georganiseerd, bedoeld voor mensen die anders alleen thuis zouden zitten door ouderdom, omdat ze zich een uitje niet kunnen veroorloven, of omdat ze moeite hebben met integreren in ons mooie dorp.

Lees verhaal >
Genieten in de theetuin

Genieten in de theetuin – Willy van Vught

Wanneer de helpende handjes aankomen met zelfgemaakte taart wordt er met gespannen blik gekeken naar de gasten. Een van hen is namelijk Willy van Vught, voorheen de eigenaar van een patisserie en banketbakkerij Van Vught in Schaijk. “Heerlijke taart hoor, goed gevuld.” zegt Van Vught met een tevreden blik.

Lees verhaal >
Scroll naar boven
Scroll naar top