Verhalen

Lees verhalen over verschillende Schaijkse mensen en initiatieven. Heb je zelf een goed verhaal?
Neem dan contact op met Natuurlijk Schaijk.

De Phoenix wordt ontmoetingspunt voor Oekraïners

Dorpshuis De Phoenix, de huiskamer van Schaijk, is elke dinsdag en donderdag een ontmoetingsplek voor Oekraïense vluchtelingen. Dinsdag 29 maart is er voor hen voor het eerst een plek beschikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur, op donderdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Lees verhaal >

Verantwoord en gezond bezig: Jos van Lith maakt opschoonwandelingen met zijn knijpstok!

Vandaag, 19 maart 2022, is het de landelijke opschoondag. Een dag georganiseerd door Nederland Schoon, waarop iedereen een extra steentje bijdraagt om zijn of haar omgeving schoner te krijgen. Een prachtig initiatief, maar ook buiten deze dag om kan er genoeg worden gedaan in het kader van verschoning. Een van de initiatiefnemers hierin is Jos van Lith, die door menigeen al eens gespot zal zijn met ‘zijn’ knijper.

Lees verhaal >

Succesvol initiatief Noodtransport Oekraïne pakt door!

De met open armen ontvangen actie om hulpgoederen naar het oorlogsgebied in Oekraïne te sturen is in volle gang, maar daar blijft het niet bij. De teller staat inmiddels op meer dan tien gevulde vrachtwagens, een aantal dat als het aan de initiatiefgroep ligt nog veel hoger wordt.

Lees verhaal >

Ook dit jaar weer Moeslands carnaval voor de middelbare schooljeugd: Carnaval Loverz keert terug!

Nadat een noodkreet om carnavalsactiviteiten voor de jongere Schaijkse jeugd in 2020 perfect werd beantwoord met het initiatief Carnaval Loverz kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom is, na een coronapauze van een jaar, ook Carnaval Loverz weer van de partij in ‘t Moesland. Op zaterdag 26 en zondag 27 biedt de Phoenix onderdak aan hét feest voor de jeugd!

Lees verhaal >

Repair Café komt naar Dorpshuis de Phoenix

Kapotte cd speler, scheur in je jas of een wiebelende stoel? Hartstikke vervelend natuurlijk! Toch blijft weggooien enorm zonde, zeker wanneer sommige problemen simpel verholpen kunnen worden. Daarom biedt het Repair Café in Schaijk dé oplossing. In het dorpshuis is iedereen vanaf woensdag 16 februari tussen 10:00 en 12:00 van harte welkom om zijn of haar spullen te laten repareren.

Lees verhaal >

‘Hier loop je warm voor’: 24-uurs wandelevenement voor vier goede doelen

Sportpark D’n Heuvel vormt op zaterdag 2 en zondag 3 juli het decor voor ‘Hier loop je warm voor’, een 24-uurs wandelevenement om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vier goede doelen: KiKa (Kinderen Kankervrij), Stichting Kinderdroomwens, Ronald McDonaldhuis Nijmegen en Stichting Rotary Schaijk-Land van Ravenstein. Loop jij ook mee? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Lees verhaal >
Scroll naar top